Makumatkalla Barcelonassa

Barcelona motorwayLITEN

Joskus me täällä Kasper Diem -blogissa lähdemme yllättäen minilomalle Barcelonaan. Siellä kevät on jo pitkällä.  Palmut kukkivat ja papukaijat huutavat puissa. Lämpimät Seat-merkkiset henkilöautot sinkoilevat sinne tänne ja kypsät appelsiinit (naranja) mätkähtelevät puista.

Tianman Square Barcelona

Kaduilla eloisat espanjalaisrouvat pysäyttelevät autoja Tiananmenin aukio -tyyliin sillä aikaa kun eksymme tahallamme tämän ikivanhan kaupungin kapeilla kujilla. Taas tippuu appelsiini (naranja) puusta. Vähemmästäkin herahtaa vesi kielelle. Onneksi Katalonia on ruokakulttuurin kehto!

Espanjalaiset tomaatitPIENI

Barcelonan piazzoilla ja kauppahalleissa voikin viettää tuntikausia pelkästään puristellen kypsiä avakadoja ja kiroillen (caramba). Välimerellinen ruokavalio kun on jotain aivan muuta kun tylsät kotimaiset kalat, marjat ja Candy King -irtomakeiset. Tosin emme löytäneet mistään niitä hyviä kotimaisia tomaatteja,  joten jouduimme tyytymään espanjalaisiin.

TapasPIENI

Ja sitten syömään. Aah, espanjalaisia tapaksia – muy delicioso! (tosi hyvvää)

KatalonialainenMunakeittoLITEN

Tiedoksi: Espanjalainen (viva espana) ei ikinä vetäisi tiskipöydän ääressä seisten kohmeista mikrolasangea haarukalla suoraan paketista, vaan täällä nautiskellaan monien ruokalajien kokonaisuuksia. Me söimme pääruoaksi katalonialaista vesi-munakeittoa (sopa de huevo en agua) joka on perinteinen katolilainen pääsiäisajan herkku.

Puolikas kanaPIENI

Kaiken kruunasi jälkiruoaksi (postre) tuotu puolikas kana (pollo). Sen kanssa tarjoilitiin puolikas katalonialainen peruna ja temperamenttisesti lilluvaa rasvaa valkoisella (blanco) lautasella.

Barcelona – parempaa ruokaa kuin Rossossa eikä tarvinnut edes näyttää S-etukorttia. Vaikka luoja tietää että yritimme.

Mainokset
Avainsanat: , ,

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: